Veelgestelde vragen

Op welke leeftijd mag ik beginnen met autorijlessen?

Vanaf 16,5 jaar mag je starten met autorijlessen. Vanaf 17 jaar mag je een praktijkexamen afleggen. Als je geslaagd bent voor je examen, mag je tot je 18e verjaardag uitsluitend rijden met een coach, die op je begeleiderspas vermeld staat. Voor meer informatie, zie 2todrive.

Hoe behaal ik mijn theoriecertificaat?

Iedereen leert anders. Het is afhankelijk van jouw eigen wensen, hoe je het beste je theoriecertificaat kunt behalen.

  • Leer je graag zelfstandig en online? 
  • Leer je graag klassikaal? Dan verwijzen we je naar: www.theoriecentrum077.nl
  • Heb je liever individuele begeleiding? Neem dan contact met mij op. 
Moet ik eerst mijn theoriecertificaat behalen voordat ik mag beginnen met praktijklessen?

Om te mogen lessen hoef je nog geen theoriecertificaat te hebben. We raden je wel aan om dit zo snel  mogelijk te gaan halen. Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Hoeveel lessen heb ik nodig om mijn rijbewijs te halen?

Het aantal rijlessen dat je nodig hebt, is voor iedereen anders. Niet iedereen leert even snel. Het aantal rijlessen dat je nodig hebt, is ook afhankelijk van hoe vaak je per week lest.

Wat houdt een tussentijdse toets (TTT) precies in?

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je moet dezelfde dingen doen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. Je krijgt tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen. Voor een tussentijdse toets moet je minimaal 16,5 jaar zijn én geslaagd zijn voor je theorie-examen.

Wat moet je meenemen naar de tussentijdse toets?
  • de officiële uitnodiging van het CBR
  • een geldig identiteitsbewijs
  • het formulier ‘Zelfreflectie’, dat je vooraf hebt ingevuld

Wil je alvast een beeld krijgen hoe een tussentijdse toets verloopt? Bekijk dan dit filmpje:

Hoe vraag ik een gezondheidsverklaring aan?

Wil jij je rijbewijs halen? Dan is het belangrijk voor jezelf en andere weggebruikers dat jij gezond genoeg bent om veilig aan het verkeer deel te nemen. Daarom moet je in het begin van je rijopleiding een Gezondheidsverklaring invullen. Dit doe je zelf via Mijn CBR.

De Gezondheidsverklaring vul je zelf in. Want het gaat om jouw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Op Mijn CBR log je in met DigiD met de extra controle via sms. Heb je nog geen DigiD met sms-controle? Vraag deze dan eerst aan via www.digid.nl. Beantwoord de vragen van de Gezondheidsverklaring en betaal via iDeal.

Hoe en waarom machtig ik mijn rijschool?

Wil je een tussentijdse toets of rijexamen doen? Dan moet je je rijschool machtigen om deze voor jou te reserveren bij het CBR. Zodra je dat hebt gedaan, krijgen jij en je rijschool een e-mail met een bevestiging van de machtiging.

+316 30495317

info@rijschoolwendy.nl

Wilgenhof 6, 5993 XA Maasbree